avagy bogozgassunk együtt!

Jogi Szaknyelvi Gubancok

Jogi Szaknyelvi Gubancok

Hogyan tanuljunk szavakat?

2016. augusztus 23. - linguajuris

Megfigyeltem, hogy ez az egyik legkritikusabb pontja a nyelvtanulásnak. A szaknyelvre ez külön igaz, hiszen aki már elkezd nálunk egy tanfolyamot, az az alapvető nyelvtani szabályokkal tisztában van, elsősorban a szókincsét akarja szakszavakkal és kifejezésekkel bővíteni. (A jogi szaknyelv viszont nem csak erről szól! De erről majd egy másik blogban írok)

 Szóval, eljön hozzánk egy (vagy leginkább több) tanfolyamra, és rögtön meg is kapja, amiért jött (szerinte), vagyis az szakszavak és kifejezések tömkelegét. Ezeket már csak :) meg kellene tanulni. És itt látom, ahogy mindenki vizionálja a szótár fölé görnyedő önmagát, vagy ahogy járkál a szobában, és mint egy szent mantrát ismételgeti a szavakat. És talán el is kezdi sajnálni önmagát…

 Azért nem ennyire vészes a helyzet! Sőt, az egészet lehet nagyon szórakoztatóan is csinálni. Rátaláltunk egy nagyon jó kis ingyenes programra az interneten, Quizlet a neve. Miután bepötyögtük a szavakat, több módszer közül is választhatunk, ahogy visszakérdezi majd tőlünk őket. Ide mi is folyamatosan töltünk fel olyan szavakat és feladatokat, amikkel a tananyagainkban találkozhattok. Aki szeretné megnézni az eddigieket, az küldjön nekünk üzenetet az info@linguajuris.hu-ra, mert jelszóval védettek ezek az anyagok.

 Kalandra fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://linguajuris.blog.hu/api/trackback/id/tr4311493580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása