avagy bogozgassunk együtt!

Jogi Szaknyelvi Gubancok

Jogi Szaknyelvi Gubancok

7+1 zavarba ejtő rövidítés angol nyelvű álláshirdetésekben

2017. április 04. - linguajuris

we_want_you.jpg

 

A múlt heti blogposztunkra a korábbiaknál is több visszajelzés és kérdés érkezett. Mint kiderült belőlük, nagyon sok bizonytalanságot az álláshirdetésekben használt rövidítések okoznak: hogyan kell őket értelmezni? Lássunk erre egy konkrét példát!

Wanted, 3 yrs + PQE gen. comm. practitioner. Caseload to include co-co, comm. Prop.& IPR. Large city-centre practice. Salary negotiable / Salary up to £103k p.a. / Salary £24,000 basic. £100,000 OTE.  FT position, assistant with partner potential.

Először nézzük meg, hogy mit jelentenek a rövidítések!

1) gen. comm. practitioner - general commercial practitioner

2) 3 yrs + PQE - with more than three years of post-qualified experience

3) co-co - company commercial

4) comm. Prop. & IPR - commercial property and intellectual property rights

5) Salary  up to £103k p.a. - Salary up to £103,000 per annum / yearly

6) Salary - £24,000 basic. £100,000 OTE -  Salary £24,000 basic salary +  £100,000 On-Target Earnings

7) FT position - full-time position

+1) partner potential - potential to become a partner

A teljes szöveg tehát így hangzik:

Wanted, a general commercial practitioner with more than three years of post-qualified experience. The caseload will include company commercial, commercial property , and intellectual property rights. Largy city -centre practice. Salary negotiable  / Salary up to £103,000 per annum  / Salary £24,000 basic salary +  £100,000 On-Target Earnings. A full-time position for an assistant lawyer with potential to become a partner.

És hogy mi az az On-Target Earnings vagy a post-qualified experience? Nos, erről is hamarosan szó lesz az egyik bejegyzésünkben.

Addig is, ajánljuk mindenki becses figyelmébe ezt a klipet az egyetemi évekről, amik a nagyívű jogi karriereket megalapoz(hatj)ák: https://www.youtube.com/watch?v=9mTbofSUBso

 



A bejegyzés trackback címe:

https://linguajuris.blog.hu/api/trackback/id/tr9412399925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása